'k speel met de gedachten om onder de rubriek
groepen een rubriek te openen "Members only"
daar kan over alles en nog wat gediscussieerd
worden, maar is specifiek bedoeld om discussies
te voeren waarvan men vindt dat niet iedereen
deze via Google hoeft te vinden en dus wat
opener met elkaar kan praten. 'k denk hierbij
o.a. aan het beoordelen van elkaars werk en
persoonlijke opmerkingen.
Voordeel is dat het forum toegankelijker blijft
voor bezoekers, terwijl leden toch het achterste
van hun tong kunnen laten zien.
Als er voldoende belangstelling voor dit idee
is zal ik deze groep openen.

Weergaven: 175

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

kom op dan....openen...!
Aron, is het ook mogelijk om
een groep te beginnen waarbij
alle leden automatisch lid zijn?
Ton,
Iedereen betekent iedereen en dat wil je dus niet.
Dus wat doe je?

Aankruisen van het volgende:

"Alleen personen met een uitnodiging"!

en vervolgens kruis je alles aan wat je aan kan kruisen incl RSS reader!

Als je dat gedaan heb zorgt HNKF management dat alle leden een uitnodiging in hun mail box krijgen.

Schrijf wel even een hele korte uitnodigings mail zodat ik die slechts hoef te copieren.
Succes,
HNKF Management

Als je het binnen twee uur doet vanaf nu kan ik het nog voor je regelen.

Maar jij moet de groep aan maken en daardoor ben jij dus de administrator geworden en houden onze verantwoordelijkheden op ;)
'k vertrek nu naar het atelier,
ben waarschijnlijk woensdag
weer achter m'n computer,
zal ondertussen over een
uitnodigingstekst nadenken.
Als iemand hier op het forum zou zeggen dat:
"DvdM een prutser is" en potentiële klanten
zoeken via Google naar zijn naam krijgen ze
dat te lezen. Lijkt me niet echt handig, niet
voor hem en niet voor degene die dat schrijft.
Welke verantwoordelijkheden heb ik dan?
Staan er dalijk mannen in zwarte jassen
op de stoep wegens vuig taalgebruik.
Het is een afgesloten geheel waar jij administrator's bevoegd heden heb. Je kan het subforum deleten op elk gewenst moment en alle berichten en of discussies verwijderen die je niet zinnen ;)
Overigens is ondergetekende pas zondag weer bereikbaar.

Overigens moet je ook nog een plaatje downloaden en een welkoms text hebben dus daar heb je dan ook tijd over daarover door te mijmeren :)
benk voor
Dus eigenlijk als we het zo begrijpen zouden jullie voor het modereren zijn op dit publieke forum. B.v een regel. Beledigingen op het publieke forum worden niet getolereerd en worden weggehaald door het management en bij herhaling gestraft met verwijdering. Zoiets?
Netiquette dat gehanteerd wordt Bij het NRC Handelsblad


Netiquette voor de weblogs op nrc
Gepubliceerd: 28 februari 2006 12:27 | Gewijzigd: 28 mei 2008 11:50
De website van NRC Handelsblad nodigt de lezer in verschillende settings en sferen uit tot reageren. De ‘Ik-jes’ hebben een meer persoonlijke karakter, en nodigen uit tot het posten van een vrolijke noot. Het hoofdcommentaar, daarentegen, vraagt om een beargumenteerde mening of zelfs een toevoegende analyse. Soms vraagt de redactie ook expliciet naar uw mening, zoals bij het Discussielog. En, ten slotte, zorgen de expertblogs dat er ook educatief iets te beleven valt. Een plek waar lezers elkaar iets kunnen leren, en de experts de aanzetten en antwoorden geven.

Zoveel settings, zoveel sferen. Bezoekers met dezelfde interesses verzamelen zich rond specifieke onderwerpen (bijvoorbeeld het Chinablog, Boekenblog, Juridisch blog of Geldblog), terwijl lezers met een grote behoefte aan meningsuiting elkaar uit de tent lokken op het Discussielog. Dit heeft vanzelfsprekend invloed op de manier hoe zij zich uiten. De een is bezig met informatieoverdracht, de ander met overtuigingskracht.

Het publiek vormt zich dus op natuurlijke wijze rondom thema’s en ontwikkelt een sociale omgangsvorm. Het is voor de redactie prettig te zien dat de toon die in artikelen en blogs gebezigd wordt, afstraalt op het publiek. De mensen die wij aan willen spreken, spreken terug.

Regelmatig melden zich echter ook ordeverstoorders in de reactiepanelen. Op het Geldblog beklaagde een vaste bezoeker zich bijvoorbeeld over zo iemand. Hij stoorde zich aan het niveau en het gebrek aan nuance van de reacties van een bepaalde persoon. “Als dit de maatstaf is of blijft dan zal ik mij niet meer melden want met een dergelijk niveau wil ik geen affiniteit hebben. Het verbaast me ook dat dit soort gebazel wordt toegelaten.”

Dit soort signalen vraagt om ingrijpen onzerzijds. Voordat reacties op de site worden toegelaten, worden zij getoetst op een aantal objectieve en subjectieve criteria. De objectieve behelzen de algemene fatsoensnormen, zoals hieronder in verbodsvorm geformuleerd. De subjectieve gaan over het bewaken van de kwaliteit van de reactiestroom en de sfeer waar de meeste bezoekers zich prettig bij voelen. Dat verschilt van blog tot blog: bij de Ik’jes wordt bijvoorbeeld meer toegestaan dan bij het Discussielog. Bij de laatste draait het namelijk vooral om het beargumenteren van een mening en weren wij persoonlijke aanvallen. Wij vragen om uw vertrouwen dit naar ons eigen inzicht te doen, en vragen u ons erop te wijzen als reacties volgens u ten onrechte wel of niet geplaatst worden.

Samengevat; wij modereren niet op de (on)welvalligheid van meningen, maar op de aankleding ervan. Wij ontsluiten daarom alleen reacties waarvan wij vermoeden dat ze interessant zijn voor onze lezers. Juist ook voor de niet reagerende lezer. Zogezegd is het een eer als uw reactie geplaatst wordt, geen vanzelfsprekendheid. Een reactie die getuigt van belezenheid van de opsteller, bezieling met het onderwerp en waarin het verstand meer doorklinkt dan de emotie, maakt daarom grote kans om geplaatst te worden. Al het andere kan geweigerd worden. Deze algemene richtlijn overstijgt de fatsoensregels, zoals wij hieronder opsommen:

Niet discrimineren. Iemands levensovertuiging, etniciteit of geaardheid op grievende wijze betrekken in een discussie is niet toegestaan.
Geen geweld. Dreigen met of oproepen tot geweld is niet toegestaan. Ook niet ‘voor de grap’.
Niet vloeken en beledigen.
Geen smaad en/of laster. Het zwartmaken van personen leidt niet alleen af van de discussie, maar berokkent de aangevallene ook publicitaire schade op internet. NRC.nl is geen schandpaal.
Geen omgevallen boekenkasten. Geef uw mede-reageerders geen college over wat u allemaal weet over het discussieonderwerp. U bent met ze in debat, gedraag u ook zo.
Wees niet langdradig. Probeer uw reactie te beperken tot één standpunt. En verdedig dit in maximaal 200 woorden.
Niet afdwalen. Het discussielog begint met een duidelijke vraag. Vraag uzelf af of uw reactie daarop een antwoord is. Reageert u op een andere reageerder, maak dat dan duidelijk in uw bericht.
Controleer uw spelling en grammatica. Voor dyslectici en mensen die de Nederlandse taal beperkt machtig zijn, maken wij een uitzondering. Sloddervossen weren we.
Niet trollen. U bent vrij om een schuilnaam te kiezen, maar verander deze niet gedurende één discussie.
Geen commerciële boodschappen. Wij en onze lezers zijn benieuwd naar uw mening, niet naar wat u in de aanbieding heeft.

De redactie is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden in reacties. Uw reactie, of een citaat uit uw reactie, kan in NRC Handelsblad of nrc.next gepubliceerd worden.
Uw reactie, of een citaat uit uw reactie, kan in NRC Handelsblad of nrc.next gepubliceerd worden. Bent u van mening dat uw reactie ten onrechte niet is geplaatst of dat een reactie van een ander ten onrechte wel is geplaatst, stel de webredactie daar dan van op de hoogte via internet@nrc.nl.

Veel plezier met de weblogs,

Redactie nrc.nl
"Dus eigenlijk als we het zo begrijpen zouden jullie voor het modereren zijn op dit publieke forum. B.v een regel. Beledigingen op het publieke forum worden niet getolereerd en worden weggehaald door het management en bij herhaling gestraft met verwijdering. Zoiets?"

Daar ben ik het helemaal mee eens.
domme conclusie, Deuling...vraag me af waarom gemodereerd zou moeten worden. Waarom zou het management zich moeten bemoeien met het forum.

Als het je niet bevalt zoals het nu is, donder je gewoon op, snap je.
Of je begint een eigen forum.

Antwoorden op discussie

HNKF heeft nu een besloten groep op Linkedin. Meld je aan!

© 2024   Gemaakt door hnkf.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden