escha van den bogerd
  • Vrouw
  • den haag/wellington
  • Nieuw-Zeeland

De collega's van Escha van den bogerd

  • Helene Khoury
  • ans schumacher
  • Wailet Slim
  • irismelissa
  • Patricia Van Lubeck
 

De kunstwereld van escha van den bogerd

.

Voor meer kunst en informatie kijk op mijn website.
http://eschasgallery.exto.nl

ESCHA VAN DEN BOGERDGeboren in Den Haag, waar zij de Vrije School bezocht. Aan deze school worden veel kunstvakken gedoceerd zoals schilderen, tekenen en kunstgeschiedenis.

Na deze schoolopleiding volgde Escha diverse kunstcursussen in Europa, o.a. in Florence-Italie, Salzburg-Oosterijk en in haar vaderland Nederland. Inspiratie komt van verschillende dingen, de ouder meesters zoals rembrandt, da vinci, caravaggio, etc. die een uiterst mooi licht creerde. Films die zich in het oude tijdperk afspelen, en plaatsen op de wereld zoals Venetie, Florence, Kastelen en het Midden Oosten.

Maar Inspiratie kan ook komen van mensen, ervaringen goed of slecht, het leven zelf kan nieuwe emoties op het doek verwerken. Haar eerste schilderij verkocht ze in de stad Kitzbuehel in Oostenrijk waar zij drie winters heeft gewoond en gwerkt.

Ze heeft jaren lang reizen gemaakt door het Midden Oosten, Azie, Europa, Australie, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten. In Nieuw Zeeland verbleef ze meer dan vier jaar en begon zij haar schilderijen tentoon te stellen in galerieen in het hele land. Er volgde ook tentoonstellingen, wandschilderingen en werken in opdracht in Japan, Europa en de Verenigde Staten. Escha past een schildertechniek toe waarbij abstractie en figuratieve beelden met elkaar worden gecombineerd en elkaars effect versterken.

Zij is een kunstenares met een uitzonderlijke intensiteit. Haar dynamische en poetische abstracties,naakten en gezichten tonen een diepe gevoeligheid en een grote emotionele kracht. Haar acrylschilderijen zin vitaal in benadering en detail en schitterend van kleur en stralen een aura van spiritualiteit uit, hoewel de formele kenmerken ervan volledig in de eigentijdse Europese traditie geworteld zijn.

Ze werkt op het moment ook voor uitgeverijen in europa, haar posters kunt u misschien wel tegenkomen in winkels wereldwijd. Haar werken zijn tezien in vele landen ondermeer, Japan, USA,UK, Holland,Nieuw zeeland en Dubai, exposities volgen in Holland, geneve en USA. Eschas schilderijen zijn oa in prive collecties in de volgende landen: Holland, Duitsland,Engeland, Ierland,Switzerland,Abu Dhabi,Hong Kong, Amerika en Nieuw Zeeland.

De kunst van escha van den bogerd

Prikbord (5 commentaren)

Op 4 Augustus 2008 om 17.53 zei Wally...
kom, min of meer toevallig, op je site terecht...
adembenemend, sterk
Wally
Op 29 Juli 2008 om 15.29 zei Herman van de Poll...
hallo Escha
bijzonder werk heel gevoelig. Het gaat dieper dan de realiteit doet lijken
Herman van de Poll
Op 30 April 2008 om 15.10 zei ans schumacher...
Ik bedoel natuurlijk ESCHA, SORRY!
Op 30 April 2008 om 15.10 zei ans schumacher...
Mooi werk Sacha!
Op 30 April 2008 om 12.08 zei Patricia Van Lubeck...
Hi Escha, ik mag jouw werk ook graag zien

Antwoord op je mail komt nog hoor. Ik loop achter. Met alles eigenlijk ;)
 
 
 

HNKF heeft nu een besloten groep op Linkedin. Meld je aan!

© 2024   Gemaakt door hnkf.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden