Ik kreeg via Deviant Art een bericht door dat ze in Amerika met een werkelijk krankzinnige wet bezig zijn, die veel narigheid kan impliceren voor elke kunstenaar. In het kort: je werk laten registreren (voor geld natuurlijk) òf het ongestraft kunnen laten gebruiken door iedereen (denk even aan alles wat je de laatste 10 jaar op internet hebt laten rondslingeren). Het verhaal en de AUDIO is helaas in het Engels, maar het is wel heel interessant (op een vervelende manier).
http://www.sellyourtvconceptnow.com/orphan.html

Weergaven: 34

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Het gaat wel heel ver als je er over nadenkt.
Tot nu toe komt dit uit de hoed van de Amerikanen. Dus slaapt u rustig verder. En tot nu toe leggen ze de nadruk op oude plaatjes (dode kunstenaars, etc). Misschien om jou en mij te laten denken: "Ooh, da's lekkervervanmijnbed". Met andere woorden; ze leggen de nadruk op slechts een paar procent van alle plaatjes, terwijl de daarvoor ontworpen wet consequenties heeft voor iedereen ter wereld die wel eens een plaatje op internet heeft gezet.

Als jij als Europeaan je plaatje niet geregistreerd hebt (in Europa of in Amerika, dat maakt niet uit), dan kan een Amerikaans bedrijf dus rustig jouw kunstwerk (of familiekiekje) gebruiken voor bijvoorbeeld een grote reclamecampagne. Denk ook aan kleine onopvallende bedrijfjes, of bedrijven die iets fabriceren waar jij helemaal niet achter staat, die kunnen straks vrijelijk geld aan jouw kunstjes kunnen verdienen.

Ze roepen nu: "Nee hoor, u bent nergens toe verplicht. Het enige is dat u geen enkel recht op uw eigen plaatje heeft wanneer u het niet registreert, maar u bent daar helemaal vrij in".
Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat je niet verplicht bent. Ze verplichten je daar op deze manier wèl toe. Tot op dit moment is zo´n vrijwillige registratie 45 dollar. Wat wordt de prijs als die wet er door komt? Wordt het duurder, omdat Jan Lul immers toch geen kant uit kan? Of wordt het goedkoper omdat er concurrentie komt tussen al die privé-registratiebureautjes (de lachende derde, waar nu al -heel toevallig- geen domeinnaam meer voor vrij is).
Als ze hun zin krijgen, kunnen andere landen niet anders dan gedwee meedoen.

Kom op, ga nou effe luisteren en noem hier nòg een van de verstrekkende gevolgen! Ze zijn eindeloos.
http://www.sellyourtvconceptnow.com/orphan.html

Ja, dat is precies de houding waar ze al op hoopten

Wel even luisteren naar de audio voordat je reageert

anders weet ik niet waar je op doelt.

Antwoorden op discussie

HNKF heeft nu een besloten groep op Linkedin. Meld je aan!

© 2021   Gemaakt door hnkf.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden