Het Nederlands Kunstenaars Forum heeft een nieuwe herstart gemaakt. Behalve het forum kan je video's opladen een eigen blog bijhouden kunstfoto's opladen etc etc. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Graag horen wij van je wat je er van vind en of je nog een mooi idee hebt.

Weergaven: 118

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Misschien geen slecht idee even wat achtergronden te geven. Een aantal jaren geleden is het toenmalige exto forum door de eigenaren van Exto uit de lucht gehaald omdat toen de beheerders vonden dat er te hard gediscuseerd werd. Vervolgens is het HNKF in de lucht gebracht om in de leemte te voorzien. Het HNKF kreeg een eigen site en forum. De eigenaren van Exto kregen spijt en opende een hernieuwd forum. Ondertussen waren er dus twee onafhankelijke fora. Bij het HNKF werd in Woerden een expositie gehouden door circa 50 HNKF leden. Om die organisatie mogelijk te maken is de Stichting EnNUKunst opgericht. De stichting EnNuKunst is dus onstaan uit leden van HNKF. De Stichting EnNukUnst heeft altijd expliciet aangegeven onafhankelijk te willen zijn en blijven van het HNKF forum. Wel bood de stichting aan om Sponsorgelden te gelden te beheren voor HNKF die door HNKF leden werden gestort om HNKF in de lucht te houden. De stichting EnNuKunst bleef bij haar standpunt onafhankelijk te blijven. Op het HNKF werd echter wel een plek vrijgemaakt voor berichten van de Stichting EnNuKunst. Intussen zaten een paar stichtingleden van EnNUKunst in het beheer van HNKF. Dus ondanks dat de stichting onafhankelijk wilde blijven van het forum was er in de praktijk sprake van een zekere verwevenheid.

Begin dit jaar is na een rumeurige discussie over "het meten kwaliteit van kunst" op het HNKF het Forum opgeheft onder het mom van techische storingen. Over deze opheffing is niet met HNKF deelnemers gesproken dan wel overlegd en kwam totaal onverwacht. Er is verder met geen woord gerept over de gelden van HNKF die wel op de rekening van de stichting stonden.

Na e-mail wisseling met de voormalige beheerders is begrepen dat een hernieuwd HNKF forum na twee2.5 week in de lucht zou gaan komen.

Ondertussen kon op internet gekeken worden hoe de vorderingen gingen. Echter nadat duidelijk werd dat het HNKF definief zou verdwijnen en daar voor een EnNUKunst Stichtings forum in de plaats zou gaan komen is ingegrepen door een van de voormalige oprichters die over de broncode beschikte.

Vervolgens is deze site opgericht. Doelstelling van deze community is een onafhankelijke kunst community te zijn voor professionele en semi-professionele kunstenaars echter zonder ballotage en met een vrij forum.

Bij opgave bij deze website wordt expliciet gevraagt of je professioneel werkend dan wel semie-professioneel bent. Het management vind dat het aan de betreffende kunstenaar is om te bepalen of ze hier bij hoort. Een vrij forum houd in dat er geen beheerders zijn dan wel moderatoren. Alleen bij echte extremiteiten (discriminatie, bedreigingen etc) wordt ingegerepen.

De mogelijkheden van deze website zijn bijna ongelimiteerd. Wel is er sprake van een bandbreedte en wellicht als deze website slechter bereikbaar wordt is het tijd deze te gaan kopen. We zouden dan met een aantal leden wat geld bijelkaar kunnen gaan leggen. Ook is het mogelijk een eigen URL aan de website te zetten en de advertenties aan de rechter kant weg te kopen.

Voor verder alle ideen staan we open. Dus kom maar op..............
heeeeel duidelijk, management en zo zie je maar weer hoe voorbarig door van Zundert.....
proficiat.
Als je goed de mail van EnNuKunst gelezen had stond daar expliciet in vermeld dat het HNKF forum opgeheft werd en een nieuw EnNuKunst forum opgestart zou worden. Dit is dus HNKForum en niet het EnNuKunst forum en ook is er nooit gedaan alsof dit het nieuwe EnNuKunst forum is. Beter lezen in het vervolg. Het oude forum is onbruikbaar gemaakt door het vorige management. Dit forum is dus gewoon het oude HNKF in een nieuw jasje gegoten. Ook het management gaat tzt weer gewoon wisselen...........Dit forum is niet van het management omdat het management ten dienste staat van de deelnemers hier en dat hopen we zo te houden....
wat vind jij errug voorspelbaar, van zundert...overigens zou ik zeggen, als het je niet bevalt, dit forum, rot je toch gewoon op...!
overigens gijzelt Aron helemaal niets. Ik zou eens leren lezen, van Zundert, hij was een van de oprichters van hnkf. De figuren die daar nu de dienst uitmaken, de Ennukunst gasten gijzelen het gedachtengoed en jatten de centen van de donateurs van hnkf.
Hallo Mieke,
Lees eens goed! Niet Aron heeft de oude HNKF database waar bijna 50.000 berichten in zaten (w.o die van een wijlen vrindin van me) gesloopt maar het laatste management van HNKF. Niet Aron is het oude HNKF gestopt zonder overleg maar het laatste management. Niet Aron heeft het MSN archief weggehaald (waar hij uren lang aangezeten heeft het geheel te rubriceren) maar de toenmalige HNKFbaas. Niet Aron heeft sponsor geld meegenomen dat voor HNKF bestemd was maar de Stichting EnNuKunst voor hun nieuwe website. Dit is even het laatste wat het huidige management hier over te zeggen heeft. We gaan geen namen noemen want wat nu telt is de toekomst van deze website waar iedereen welkom is. Wat je als laatste zegt kan het management helemaal onderschrijven. Het zijn de huidige deelnemers die deze community moeten maken en al surfend door de website zien we echt prachtige sites waar met veel werk en liefde aan is gewerkt. Dat het forum nog rustig is is te begrijpen want het is allemaal nog behoorlijk nieuw hier, niet in de laatste plaats voor het management.................. Toch zijn hier intussen zo een 80 deelnemers en zijn al bijna 700 kunstfoto's opgeladen in 3 dagen tijd. Dus zo rustig is het ook weer niet...........
helemaal duidelijk Aron, misschien dat van zundert nu ook inbindt hoewel dat niet te verwachten valt.
Geen zware tijden, pleeeeeezzz.
Ruzie is ouderwets!
Het aardige is Mieke dat dit forum een vrij forum is zonder moderatoren en zonder forumbaas dus zwaar weer kan het wel overleven zo ook deze discussie. Lijkt ons een goed plan nu naar de toekomst te kijken en het verleden achter ons te laten.

Ondertussen gaan we verder met ontwikkelen voor de deelnemers want er zijn nog een hoop nieuwigheden die er aan gaan komen w.o. de mogelijkheden om bij je site een hoekje in te bouwen waar kijkers via je eigen webcam binnen je atelier kunnen kijken mocht je dat leuk vinden zodat kijkers je kunnen zien werken en tegelijkertijd met je kunnen communiceren en dat allemaal live!

Reeds nu al kan je met je mobile telefoon filmpjes en foto's op je site opladen. We weten niet of je al helemaal bovenin je scherm gekeken hebt maar daar is je eigen e-mailbox waar je met iedereen zowel deelnemers als anderen kunt emailen. Het is allemaal graag of niet.............................. Misschien kan je je eigen site wat mooier maken en je foto's wat beter oploaden ipv klagen.....
Rif er zijn zoveel mogelijkheden hier! Geen slecht idee een gebruiksaanwijzing ergens neer te zetten. Voorlopig is het het beste zelf dingen uit te proberen hier. Ook het berichten verkeer is erg mooi. Van een emailbox tot prikborden tot het maken en acepteren van vrienden. Ook kan je veel dingen zelf instellen en zelfs met HTML op je eigen pagina aan de slag. Ook het management gedeelte is nog niet helemaal in kaart gebracht. Ook kan je een eigen banner maken....................
Hallo JP,
Welkom hier en dank voor je complimenten. Vindt het zeer te apprecieren dat je het archief online heb gezet met zelfs een link naar deze site!. Ik zal het op de voorpagina als keuze mogelijkheid maken. T.z.t als je EnNuKunst website klaar is kunnen we linken uitwisselen. Jammer dat het allemaal zo gelopen is. Het naast elkaar bestaan van twee boeiende nederlandse fora is natuurlijk mooi aan de ene kant vanwege de diversiteit maar jammer vanwege het feit dat er twee keer energie aan besteed wordt met min of meer hetzelfde doel.
Groeten en nogmaals dank ook denk ik namens de toenmalige HNKF deelnemers.
Nou Mieke,
Discussies volgen is moeilijk kennerlijk................JP of te wel Jean Paul Opperman heeft namens het oude HNKF management het archief beschikbaar gesteld aan dit forum. Ga naar de hoofdpagina en selecteer helemaal bovenin het juiste item en nu niet meer zeuren hoor ;)
van zundert, van zundert, van zundert....ziek hoor...

Antwoorden op discussie

HNKF heeft nu een besloten groep op Linkedin. Meld je aan!

© 2024   Gemaakt door hnkf.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden