Rubriceren van kunstenaars en andere ideen de site overzichtelijk te maken.

Momenteel zijn er ruim 80 kunstenaars lid. Het is momenteel niet makkelijk als buitenstaander door de kunstwerken te surfen. Bij kunst van leden moet je momenteel 32 pagina's en 750 foto's doorsnuffelen.
We hebben het volgende ideeen maar staan open voor andere ideeen.

1 op de profiel foto's geen foto van jezelf te zetten maar een foto die representatief is voor je kunst. Je kan dan op een andere plaats op je kunstsite een foto plaatsen of je blog? Door 80 profiel foto's worstelen is een stuk eenvoudiger een overzicht te krijgen. Aan je gezicht valt nl niet te zien wat voor kunst je maakt.

2 Het rubriceren van kunstenaars in categorien en deze op de voorpagina te plaatsen met linken. De vraag zou dan zijn welke categorien............

Ok brand maar los..............Ook andere ideen zijn natuurlijk welkom het geheel beter te maken.

Weergaven: 229

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

ik dacht dat met hedendaagse kunst er geen ismes meer moesten zijn en anders zetten we er toch gewoon 'neo' voor...
ik kom het alledagen tegen dat mijn kunst door niet ingewijden abstract genoemd wordt. De doorsnee kijker heeft niet eens een idee wat figuratief en abstrract betekent laat staan dat we nog eens honderden namen en vakjes verzinnen.
Op je verzoek voor verdere uitwerking:
bezoekers zijn geïntresseerd in kunstwerken. En misschien in 2de instantie in de maker. Dus kan je beter alleen de kunstwerken rubriceren en niet de makers.
Dit betekent dat de makers dan hun werken rubriceren: gebruikt medium (tekenen, beeldhouwen, etc.), stijl (abstract, figuratief, etc.) en onderwerp (landschap, actualiteit, etc.) zijn dan voldoende.

Kunstenaars zelf kunnen groepjes maken. Zonder een rubricering. Alleen een titel van het groepje. Een soort virtuele collectieven.
Ja ok Pimm,

Het lijkt dan een goed idee om van de deelnemers aan deze website ten stengste ;) te adviseren bij de tags gebruik te maken van deze laatste indeling. Dus per opgeladen werk behalve wat het is en voorsteld ook gebruik te maken van de bovenstaande rubricering. Moeten we nog ergens op de home page een afdeling maken hoe mensen kunnen zoeken naar een kunstwerk. Rechts boven op deze site.Dus als je daar beeldhouwen in typt dat je dan alle beeldhouw kunst achter elkaar krijgt. Schilderen is wel een hele grote groep.......

PJ kwam met het idee om virtuele groepen te maken van deelnemers die wat willen organiseren. Dat is technisch mogelijk een groepen te maken. Bv jullie zijn met Woerdes bezig dan zou je dus een Woerdes groep kunnen maken. Alleen op uitnodiging zou je daar lid van kunnen worden. In het verleden was er zoiets als het HNKF Atelier dat door Inge Casemier opgezet is. Daar zouden we dan ook een apparte groep voor kunnen oprichten en verder wat deelnemrs aan groepen willen maken. Bv een beeldhouw groep. Waar alleen beeldhouwers in zitten die technische dingen willen bespreken. Het jammere van die hokjes is is dat juist op zo een website als deze alle diciplines bijelkaar komen....................en vervolgens zich weer gaan afsplitsen.....................

Het enige nadeel wat aan groepen kleeft is kliekvorming maar als je afspreekt dat je in een groep alleen zakelijke dingen bespreekt dat direct betrekking heeft op de reden van zo een groep zal dat geen probleem zijn.....................?
Is niet mogelijk. Nog niet althans. Wat je wel kan doen is direct naar de reactie toegaan op wie je wil reageren en dan een vertakking maken in de discussie. Ook al is dat 15 reacties terug. Dit forum is een hybride en chronologische forum tegelijk. Verder is het eenvoudig ook in beheer.Totdat de host hier vernieuingen heeft aangebracht zullen we wat dat betreft geduld moeten hebben. Overigens de eenvoudige outlook heeft ook weer wat moois........

Antwoorden op discussie

HNKF heeft nu een besloten groep op Linkedin. Meld je aan!

© 2024   Gemaakt door hnkf.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden