Geachte deelnemers,


N.a.v. de vragenlijst van vorige week is vooral naar voren gekomen dat deelnemers van HNKF "nieuwe stijl" vooral willen dat dit een site wordt voor beroeps kunstenaars (dit itt die andere kunst site!) Ook hebben we nu eens goed naar de deelnemers lijst gekeken met als gevolg dat het aantal deelnemers wat gezakt is.

Omdat jullie van ons vragen het vooral professioneel te houden, vragen we van jullie ook een professionele inbreng om deze site interessant te maken door er regelmatig zaken aan toe te voegen en aan de andere kant het zo toegankelijk mogelijk te maken voor het belangstellend publiek. De toegangkelijkheid wordt vooral verkregen door gebruik te maken van Tags. Iedere keer als je een foto oplaadt of een onderwerp open kan je tags toevoegen. Aan de hand van tags kan je op items zoeken (zie search rechtsboven op de home page). Dus door het intoetsen van bv het woord beeldhouwen komen alle zaken en foto's naar voren die hier mee te maken hebben.

Wanneer je wat toevoegt maak inelkgeval gebruik van de volgende tags

beeldhouwen
fotografie
glas
grafiek
keramiek
media
performances
schilderen
sierraden
tekenen
textiel

Met een onderverdeling naar:

figuratief/ abstract/ expressie

Het is heel globale indeling voor belangstellenden met weing verstand van kunst. Dus als je een schilderwerk oplaadt dan gebruik je minimaal twee tags. Je mag zoveel tags gebruiken als je wil maar je moet tenminste gebruik maken van het voorgaande. Kijk al je reeds gedownloaden werken na en voorzie ze van de tags!! Ja het is even werk maar alleen samen kunnen we hier iets van maken. Binnen niet al te lange tijd maken we een gebruiksaanwijzing voor bezoekers (op de home page) hoe ze makkelijk kunst kunnen vinden. Van belang is dus dat alle foto's voorzien zijn van de juiste tags om dus gevonden te worden! Zorg ook dat je niet meer dan 30 foto's op je site hebt staan. Heb je nog geen foto's op je site dan is dus nu de tijd dat te doen :)

Momenteel is het huidige forum voor iedereen toegankelijk. Dwz voor al het publiek. Nu kan het zijn dat kunstenaars toch bepaalde zaken willen bespreken die wat gevoeliger liggen zoals bv het onderwerp slechte ervaringen bij Galerien of andere delicate zaken waarvan je graag de privacy wil hebben van een groep. Alle deelnemers kunnen een groep aanmaken met twee opties.


A iedereen mag lid worden
B alleen op uitnodiging lid worden

Het gevaar van groepen is kliek vorming en dat willen we absoluut proberen te voorkomen! Daarom zal het maken van groepen in eerste instantie een experiment zijn.

Vraag aan jullie is om als je een groep aan maakt deze voor in princype voor alle HNKFleden toegangkelijk te maken en ook dat je je in een groep ter zake houdt. Dus alleen dat onderwerp bespreekt waarvoor die groep gemaakt is! Nogmaals een groep is niet zichtbaar voor mensen die niet lid zijn van het HNKF.

Mocht je toch een groep willen aanmaken die niet vrij toegankelijk is voor HNKF leden maak dan in de beschrijving duidelijk waarom die groep besloten. Het management zal er op toezien dat er niet gekliekt gaat worden!!

Dus alleen een groep aanmaken als er een reden is om afgesloten te discuseren. Het is aan het management te bepalen of het maken van een groep gerechtvaardigd is of was!


Verder blijft het natuurlijk voor het meelezend publiek het meest interessant openbare discussie mee te lezen. Houdt daar dus ook rekening mee!!!

Voorbeelden van een groep zou kunnen zijn:

bespreken van galerien

beeldhouw technieken

Belasting zaken


Etc etc.............


Met vriendelijke groet en in afwachting van jullie inbreng teken we,


HNKF Management

email registratie@hnkf.org

Weergaven: 25

Reactie van hnkf op 30 April 2008 op 19.15
Hallo Kirsten ondertussen hebben we een groep aangemaakt [zonder moderator ;)] waar je kritiek kunt spuien en met oplossingen kan komen.
Reactie van hnkf op 30 April 2008 op 18.32
Hallo Kirsten,
Dank voor je reactie. Ja op de weblog hebben we besloten om reacties eerst goed te keuren. Wil je je gedachten direct kwijt zonder goedkeuring dan kan je ze op het forum geven die zoals eerder vermeld vrij is van moderatoren. Ook kan je nog een groep aanmaken waar je in een besloten omgeving het een en ander kan bespreken met de leden.

Dit is een website met een heel duidelijke doelgroep. Nl die van beeldende kunstenaars en dan die beeldende kunstenaars die beroepsmatig of bijna beroepsmatig bezig zijn. Ja er is een schifting plaatsgevonden waar we naar professionaliteit en en kwaliteit gekeken hebben. Maar ook naar of de werken hier niet te veel buiten de HNKF boot vielen. Ja zoals de discussie op het forum over kwaliteit al geen gemeenschappelijke noemer kon vinden zal het selecteren waarschijnlijk ook niet die concensus opleveren. We willen hier geen 2e Exto worden en deze website duidelijk een eigen indentiteit geven. Uiteraard staat hier ook de discussie open............
Reactie van kirsten op 30 April 2008 op 18.00
"Your comment must be approved before everyone can see it".. ook dat nog..
Reactie van kirsten op 30 April 2008 op 17.59
heel jammer dat hier geen plek blijkt te zijn voor de woordkunstenaar met z'n tot de verbeelding sprekende performances... en er zijn meer kunstenaars van het scherm verdwenen, mag ik vragen hoe die selectie heeft plaatsgevonden ?

HNKF heeft nu een besloten groep op Linkedin. Meld je aan!

© 2023   Gemaakt door hnkf.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden