SHEFQET AVDUSH EMINI DUTCH ART MASTER

Publications:

2017

2017

Ahmet Ibrahimi 

Shumë urime Shefqet ...suksese edhe në të ardhmen ! Je ba ambasador i fuqishëm i kulturës dhe artit Shqiptar!!

https://plus.google.com/112360509979157103088

Tarsus, Turkey 2017
Kushadasi,Turkey 2017
Review:  Indian art critic Yogendra Kumar Purohit write abot Shefqet Avdush Emini
INDIA OLYMPIA FINE ARTS EXHIBITION & SYMPOSIUM 2016
EXHIBITION IN MUSEUM GUWAHATI, INDIA 2016
INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN GUWAHATI, INDIA 2016

EXHIBITION IN MUSEUM BEIJING,CHINA 2015

Book 2014

EXHIBITION IN MUSEUM BEIJING,CHINA 2015

Book: Anthology Of Poetry 2014
Piktori kosovar me banim ne Hollande , i mirenjohuri Shefqet Avdush Emini., antar nderi i L.N.P.SH.A. Pegasi Albania.Pjesemarres ne antologji madhore te shkrimtareve dhe artisteve nderkombetare, 2014,, realizim i presidentit te lidhjes Kristaq Shabani.
Harran, Urfa,Turkey 2015
Symposium in Antalya, Turkey 2014/2015
2009. Genius Book
Art Symposium in Antalya, Turkey 2014
 
  Golden Brush Award 05 - september - 2014
 
 
  Golden Brush Award 05 - september - 2014
 
Ömer Akşahan: TMOLOS Literature 2014
Symposium in Estremoz,Portugal 2014
 
 
Art colony in Sarajevo Bosnia 2013
 

Exhibition in Palestina - Gaza 2014

Exhibition in Palestina - Gaza 2014

International for Art Palestina - Gaza 2014

http://qudsnet.com/news/View/278173

This painting belongs to the foundation of the Municipality Museum in Estremoz, Portugal, 2014

Acrylic painting on canvas
Size: 100x120

 
 
Intenational Symposium Symposium in Canada 2014

Intenational Symposium Symposium in Canada 2014

http://www.mentor4finearts.com/brochure.pdf

 
Symposium in Portugal 2014
Symposium in Istanbul Turkey 2014

KULTURA


BALLINA / KULTURA / KULTURA

Arti kosovar pëlqehet në Egjipt
Enver SadikuPublikuar: 06.04.2014 - 08:5
    
Avni Behluli, skulptor i njohur kosovar, ka qenë pjesë e “ART in Cairo 2014” (Participate international artists residency), të mbajtur në kryeqytetin e Egjiptit në Kajro, përkrah artistëve nga tre kontinente, Azia, Afrika dhe Evropa, e cila është përfaqësuar nga tri shtete, Kosova, Sllovakia dhe Holanda e që përfaqësues nga Holanda ishte artisti me prejardhje shqiptare Shefqet Avdush Emini.

Behluli, ka thënë se për një muaj është bërë një punë e madhe artistike në disa fusha, janë organizuar punëtori, janë vizituar galeri dhe muze të Kajros dhe ka pasur bashkëpunim të ngushtë me artistë vendas.

Punimet e artistëve janë prezantuar në Qendrën Kulturore të Kajros e më pas do të prezantohen edhe në Vjenë e Sllovaki.
“Vizita e Kajros ka qenë shumë e frytshme dhe me interes reciprok, sepse jemi njohur me zhvillimet e artit pamor në të gjitha fazat e zhvillimit të Egjiptit, por edhe me kulturën, lashtësinë, arkitekturën egjiptiane”, ka thënë Behluli. A ka treguar se kishte prezantuar si është më së miri artin kosovar para egjiptianëve dhe artistëve të tjerë me qasjen e punës, teknikën, motivet dhe llojllojshmërinë kreative.

“Nga ky aktivitet janë bërë ura lidhëse mes Kosovës, Egjiptit dhe shteteve të tjera pjesëmarrëse. Unë personalisht kam marrë një eksperiencë nga ky aktivitet, por edhe kam dhënë shumë, duke vlerësuar artin tim në një formë ambasadori dhe shpesh edhe me flamurin e Kosovës”, tha Avni Behluli.

Edhe piktori shqiptar, që përfaqësoi Holandën, Shefqet Emini Emini dëshmoi se gëzon respekt të madh në Egjipt dhe me punën e tij krijuese është i njohur jo vetëm në Egjipt, por edhe më gjerë. Për artistët u bënë ftesa që edhe në ardhmen të marrin pjesë nëpër ekspozita, punëtori e simpoziume, ngase ata dëshmuan se arti kosovar nuk mbetet mbrapa botës.

http://www.zeri.info/artikulli/30670/arti-kosovar-pelqehet-ne-egjipt

 

Artist: Shefqet Avdush Emini

"PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA" Pegasus "ALBANIA

 

 

Konya.Turke 2013

Review: Erjola Azizlolli Expres 2013

Publicaition:

Nga: Erjola Azizlolli Expres 2013


2012 Katerina Theofili Book: Art of the world ''

Review Faruk Tasholli

2012 Bota Sot

Review Faruk Tasholli
2012 Webfaqeja e Agim Gashit

 

2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

http://www.almasar.co.il/art.php?ID=5708

2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

http://www3.youm7.com/News.asp?NewsID=560961&SecID=94&Issue...

2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

http://nogoom.akhbarway.com/news.asp?c=2&id=123481

http://nogoom.akhbarway.com/news.asp?c=2&id=123481

 

2011,Review Ina Eskes MA of Art history


 
 
 
 
Vilheme Vranari Haxhiraj famous writer My paintings on the cover of the book

bookhttp://www.voal-online.ch/index.php?mod=article&cat=ARTKULTUR%C…

1.Review from Mieke Mooije kiend 2011
2.Review from Mieke Mooije kiend 2011
3.Review from Mieke Mooije kiend 2011
4.Review from Mieke Mooije kiend 2011
5.Review from Mieke Mooije kiend 2011
6.Review from Mieke Mooije kiend 2011
7.Review from Mieke Mooije kiend 2011
8.Review from Mieke Mooije kiend 2011
1.Leonie van Walstijn 2011

The permanent collection
Museu de Arte Contemporânea MAC
The permanent collection
Museu de Arte Contemporânea MAC
London Kennington station for 2 weeks, between 11th-25th April.
Shefqet Avdush Emini is the first artist to represent BOA on posters,
currently in London. The Kosovan born artist, now lives in Holland
and works as a lecturer between painting his ‘figurative abstract
expressionism.’ Shefqet has exhibited his beautiful oil-on-canvas
masterpieces all over the world, including the Musée du Louvre, Paris.
 
Egyptian Art critic:Talaat Abdul Aziz 2010
Italians Art critic Giovanni Cardone
 
 
Interview: Michele Andree 2010
 
 
Review from Remzi Limani 2010
 
Review from Remzi Limani 2010
 
Publication Selin Aktan
 
 
 
 

Publication Selin 2010
Interview: Natasha Gunn 2010
 
 
Interview: Natasha Gunn 2010
 
 
Publication Rexhep Rifati 2010
 
 
Dr. Helmut Orpel 2010
 
Catalog: 2009 Biennale Of Chianciano Chianciano Art Museum
 
 
2009. Genius Book
 
 
 
 
Interview
 

 
Publicaties 2008 Danimark
 

 

Publicatie van Rexhep Rifati

Publicaties and critic
 
 
Critic from Jack Vreeke Op de hoogte april 2003
 
Critic from Henk Simons 2003
Publication from Nicole Smolenaers
 

Publication from Arsim Kajtazi
 

Critic from Arsim Kajtazi
 

Stichting Kunstcentrum Weert Album Artium 2003
 

Publication Rexhep Rifati
 
Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins
 
 

 
Musa R.Mehmeti Book Drite ne Ilirikum 1994
 

Publication from Arsim Kajtazi
 


Zëri Diaspora 2006
 
Publicaties van Rexhep Rifati Bota sot Diaspora 2006
 
 
Zëri Diaspora 29 mej
Critic from Arsim Kajtazi
 
 
Publicatie,Arsim Kajtazi 26 mei 2006, Gazeta Lajmi
 

Bota sot Diaspora 31 mej Publicatie van Rexhep Rifati
 
 
2006 December newspaper Infopres
Arsim Kajtazi 2003 
 

Publicatie van Burim Qela
 
 

Publicaties van Ali Sutaj Rilindja 1982
 
 

Critic from Skender Boshnjaku(Shenime per Bienalin VII te vizatimit) Rilindja
21.03.1987
 
 
Publication from Vesta Nura Rilindja 1990
 
Publication Zeri i rinis 1982
Simposium Tepecik Turkay 2010
 

Weergaven: 283

HNKF heeft nu een besloten groep op Linkedin. Meld je aan!

© 2024   Gemaakt door hnkf.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden